המבשלה הביתית של וויליאמס-וורן, הוא ה"נס" ששותי בירה חיכו לו זמן רב. לאחר 5,000 שנים של בישול בירה, הומצאה הטכנולוגיה המאפשרת לבשל את הבירה המושלמת בבית (או בכל מקום אחר).
בשנת 2004, בעוד איאן וויליאמס עבד בדנמרק כיועץ בינלאומי וטועם בירה מקצועי, הוא אותגר על ידי הדוד שלו, בשלן בירה ביתית מתוסכל, להמציא את מבשלת הבירה האישית הראשונה בעולם. לאחר מחקר של שנתיים, הוא חזר לניו זילנד בשנת 2006 והתחיל את התהליך המורכב של מחקר ופיתוח. לבסוף, בחודש אפריל 2011, לאחר כמה סיבובים של השקעות כספיות רציניות, מאות בישולי בירה וטעימות עיוורות, ואחרי ייצור הרבה אבות-טיפוס תעשייתיים, המבשלות הראשונות וחומרי הגלם לשימוש, היו מוכנים למכירה.
התוצאה הינה בירה קרה, מוגזת בצורה מושלמת, צלולה, מקצועית ואיכותית, שהוכנה ב -7 ימים בלבד, כמו במבשלת בירה מקצועית. המבשלה הביתית מאפשרת ייצור כל 80 סגנונות הבירה הרשמיים, כמו גם פיתוח סוגי בירה באופן עצמאי.
האיכות הגבוהה של הבירה התבררה לעיניי כל בחודש יוני 2012, כאשר בירה ממבשלת וויליאמס-וורן זכתה במדליית הזהב לבירה מסוג פילסנר, בתחרות "פרסי אסיה". המחזור השלישי שבישלו במבשלה הביתית של וויליאמס-וורן, הביא לניצחון מוחץ על 45 מבשלות בירה בקנה מידה מקצועי. זו הייתה הפעם הראשונה אי פעם, שבישול בייתי הביס את השחקנים הגדולים. קראו עוד על ניצחון זה כאן.
בשנת 2013, הושק הדור השני של המבשלה הביתית. רמת הגימור גבוהה יותר, איכות הציוד משופרת הרבה יותר והדבר מאפשר ייצור בירה איכותית בלחיצת כפתור, בפרק זמן של שבוע, תוך הגעה מדויקת לטעמים המבוקשים בכל תהליך ייצור.
מר ויליאמס הוא הניוזילנדי הראשון והאדם הצעיר ביותר בעולם שזכה בהסמכת "מאסטר ברואר " (מאסטר בישול בירה), על ידי מכון המכון הבישול, לונדון.
בשנת 1998 ניצח 188 בירות אחרות, עם בירה מסוג לאגר שייצר, וזכה במקום הראשון בתחרות הפרסים הבינלאומית של תעשיית הבישול.
בשנת 2006, לאחר שליקט ידע ממעל 60 מבשלות בירה ב- 20 מדינות, חזר וויליאמס הביתה, כדי ליצור את המבשלה האישית עם אנדרס וורן.
מר וורן, סיים בהצטיינות יתרה לימודיו בפקולטה להנדסת טכנולוגית המזון של אוניברסיטת מאסי ב- 1990.
הוא עבד במגוון רחב של תעשיות ברחבי העולם, והתמחה בשיפור עסקי.
איאן ביקש מאנדרס להצטרף אליו, על מנת לנצל את הידע ההנדסי הנרחב שלו ויחד הם יצרו את מבשלת הבירה הביתית הראשונה בעולם.