שאלות נפוצות

שאלה1:
כמה זמן הבירה נשמרת טריה?
תשובה1:
הבירה יכולה להישמר טרייה ללא הגבלת זמן. החמצון במערכת זו הוא הנמוך ביותר בעולם, כיוון שאין לנו העברות בירה בין כלים, כך שאין חשיפה לחמצן לאורך התהליך, והדבר משמר את גילה הצעיר של הבירה. העובדה שהבירה נשמרת קרה מיד לאחר התסיסה, עושה אותה אפילו יותר עמידה בפני הזדקנות. בוודאי בהשוואה לבירה שמועברת בתנאים של חום במהלך שרשרת ההפצה ומוצגת על המדפים בסופרמרקטים, בגלל הטמפרטורות הגבוהות המאיצות את תהליך ההזדקנות. הבירה יכולה להחזיק מעמד עד שנה אחת בקלות. מנקודת מבט בריאותית, היא יכולה להחזיק מעמד שנים. בירה היא מוצר בטוח, שיש בו אלכוהול ומרכיב כשות שהם אנטי בקטריאליים.

שאלה2:
כמה ליטרים המבשלה מייצרת?
תשובה2:
המבשלה מסוגלת לייצר 23 ליטר וזה מקביל ל 5 גלונים בריטיים או 6 גלון אמריקאי.

שאלה3:
מה קורה כשנגמרת הבירה? האם צריך חכות 7 ימים ללא בירה?
תשובה3:
אנחנו מספקים צינור מילוי ובקבוקים, כדי שתוכל להכין בקבוק ישר מהברז בכל עת. פשוט חבר את הצינור לברז הבירה ופתח את הברז. למעשה אתה יכול לבקבק את כל הכמות כדי לפנות את המכל לעוד סוג אחר של בירה. בדרך זו אתה מאבד קצת גז CO2. לכן פיתחנו מתקן מילוי בקבוקי לחץ והוא מתחבר לקו ה-CO2 וקו הבירה. מדובר באמצעי מילוי בקבוקים הטוב ביותר בשוק.
ניתן גם להשתמש בקו בירה זה בחלק האחורי של היחידה כדי למלא חבית בישול בייתי מסוג קורנליוס עם מקדם חמצון מינימאלי וללא איבוד של CO2.יש לנו את המתאמים לאופציה זו. החבית נשמרת במקרר ואז ניתן לבשל עוד מחזור במבשלה הביתית. חלק מהמבשלים במבשלה הביתית מבית וויליאמס-וורן משתמשים במבשלה כיחידת ייצור, הם ממלאים חביות רק כדי לשתות מהחביות בזמן שהם מבשלים עוד בירה.
עם זאת יש מבשלים שאוהבים להמתין בין בישולי הבירות ולנסות בירות טובות אחרות בשוק, בזמן שהם מחכים 7ימים. אתה צריך לחקור בירות שונות ואת הטעמים שלהן, וזה הזמן לעשות את זה.

שאלה4:
האם באמת אפשר לייצר בירה ב-7 ימים? האם אין זה תהליך מהר מדי?
תשובה4:
אנחנו לא עושים שום דבר שונה ממבשלה תעשייתית. תהליך 7 הימים הוא קל במיוחד לבירות התוססות סביב 20C / 68F . אפשר גם להתסיס בירת לאגר בסוף טווח חום הטמפרטורה (למשל 15C / 59'F ) להתבשל ב 9 ימים. תהליך הבישול של בירת לאגר המותססת קרוב יותר ל10C / 50'F ארוך יותר (למשל כמה Pilsners הגרמני ) .
לתהליך 7 הימים אנו משתמשים בשמרי אייל יבשים שתסיסתם טובה מאוד. שמרים יבשים במאה ה -21 נהדרים להכנת בירה בקנה מידה קטן . הם טריים, חיוניים ואנרגטיים ולא צריך לעורר אותם. התסיסה נגמרת ב 3 ימים אם הם נמצאים בטמפרטורה של 20C - 68'F. לכן.....
• תסיסה בת 3 ימים - ההגזה מתרחשת במכל לחץ לאחר יום 1 . בקרת טמפרטורה ל+ / - 1'C מבטיחה שהתסיסה לא מפסיקה.
• הזדקנות מתרחשת ביום אחד כתוצאה מחימום מקצה לקצה. השמרים שאנחנו משתמשים לא יוצרים טעמי לוואי, אחרת היה צריך בישול ממושך כדי להפחית טעמים אלו.
• 1/2 יום קירור ושמירה על טמפרטורה קרה לסינון
• הבהרה ב- 2 וחצי ימים על ידי הוספת נוזל סינון מיוחד שיוריד את כל המשקעים מהמכל על ידי סגירת השסתום והסרת בקבוק המשקעים.
• ביום השביעי הבירה מוכנה לצריכה.
לבשלנים בייתים יש תהליך ארוך יותר, מכיוון שהם עושים בירה שטוחה (נטולת גזים), שלאחר מכן צריכה להיות מוגזת. מבשלות לא עושות את זה כך. בישול בייתי היה שונה ביחס למבשלות בקנה מידה גדולה בתחום זה ... עד עכשיו. עם המערכת שלנו לא נדרש זמן נוסף כדי להגז את הבירה. למה תרצה לבקבק את בירה ולהמתין 6 שבועות, עד שהשמרים יעשו את כל הבועות שאתה צריך, אם תוכל לקבל את זה בתסיסה הראשונה? כל שעליך לעשות זה בירה מוגזת מלכתחילה!
יש מבשלות בירה שיש להם זמן בישול ארוך יותר. זה אכן נכון. לדוגמה ישנן כמה בירות המתבשלות במרתף קר במשך 3 שבועות. אבל זה לא חוק שצריך לדבוק בו. מבשלות בירה אלה הן מבשלות בירה ישנות. יש מסורת שהם אוהבים להיצמד אליה רק מכיוון שזו המסורת. מבשלות בירה אלה קיימות כבר מאות שנים וכך הם סיננו את הבירות שלהם בשנת 1800 בחביות במערות לפני שהמסננים המודרניים פותחו. זה הכול. יש מבשלות מודרניות רבות שיש להן אחסון בקור ל-2 ימים בדיוק כמונו. וזה לא להדגשה של הטעם, זה כדי ליצור ערפול שמסונן מאוחר יותר כדי להפוך את הבירה צלולה יותר. אתה רק צריך התבגרות ממושכת יותר אם יש לך טעמי לוואי. אבל למה להשתמש בשמרים שגורמים לטעמי לוואי? השתמש בשמרים שתססו מהר, אשר מתרכבים היטב והגימור שלהם נקי. לאחר מכן צנן את הבירה ברגע שאתה יכול. בירה מזדקנת. בדיוק כמו לחם, צריך לשתות אותה טרייה.
מבשלות מסוימת מזקינות את הבירה כדי להפחית את מרירות הכשות, אבל זה הרבה יותר קל פשוט להפחית את כמות הכשות שאתה מוסיף מלכתחילה מאשר לנצל את הזמן כדי שיעשה את זה בשבילך. כימיקלים מעכבי הזדקנות מתרבים בבירה בכל יום שהיא יושבת , זאת על ידי שימוש בזמן כשלב בתהליך שאתה יכול להפחית כמה טעמים מסוימים, אבל החיסרון מנגד הוא הגדלת טעמי הלוואי הלא נעימים בבירה.
יש מבשלות שיש להן תהליך יישון בזמן ממושך (לדוגמא 1-3 שבועות) להמתנת הבירה על כשות גולמי, תהליך זה נקרא הכשות היבש. ייתכן שיש צורך בזה. אתה גם יכול לעשות תהליך של כשות יבש גם עם המערכת שלנו באמצעות בקבוק המשקעים מתחת למכל. אנו נרגיש בטעם הכשות היבש באופן ניכר לאחר 5 ימים נוספים.
יש מבשלות רבות שיש תהליך דומה לשלנו. תהליך של 7 ימים. גינס למשל מבושלת ב 5 ימים. במבשלות רבות התהליך אורך כמה ימים יותר, כי הם צריכים להעביר את הבירות ממכל למכל, לנקות מכלים, לעבור מסננים, לנקות מסננים, לאחסן את הבירה המסוננת. בירות אחרות מבוקבקות , נשלחות למילוי ואריזה, ומשם לאחסון לפני הפצה. גם אותם צריך לסגור ולהמתין שבוע. אז בסופו של עניין זה מוסיף לתהליך 2 בשבוע נוספים.
בסופו של יום, בירה עשויה מלתת, כשות, שמרים ומים, והמבחן האמיתי הוא מבחן הטעימה העיוור, לא משנה איך אתה עושה את זה .
ביוני 2012, בשלן בירה בשם סנטיאגו און ראטו זכה במדליית זהב לפילזנר הוא עשה זאת בבישול ה-3 במבשלה הביתית מבין וויליאמס-וורן, בטקס פרסי בירת אסיה בסינגפור. זה הפעם הראשונה אי פעם שבשלן בייתי גבר על מבשלות בירה בקנה מידה מלא והמתכון שהוא ואיאן וויליאמס עשו עבור אירוע זה, ניצח 45 מבשלות בירה הגדולה ביותר בעולם. זה היה מתכון בניסוי חד פעמי, שמעולם לא נוסה בעבר ואשר הותסס עם שמרי לאגר גרמנים והושלם בתוך 9 ימים ב 15C / 59'F . אתה יכול לקרוא עוד על הנצחון המדהים הזה כאן (קישור לדף בעברית של מדליות שקיבלנו) באתר האינטרנט שלנו .
לפני שזכינו בפרס זה ,במבחני הטעימה העיוורים שלנו, הבירות שלנו ניצחו את רוב הבירות ממבשלות מסחריות. האיכות הגבוהה ורעננות הבירה שלנו, עזרו לנו להעפיל אל התוצאות הללו. אתה יכול לקרוא עוד על זה כאן.(מבחני טעימות עיוורות)
אם אי פעם תשמע מישהו אומר שאתה לא יכול לעשות את הבירה ב -7 ימים (לבירות אייל), תוכל לגרום להם לעשות קורס מזורז באחד על אחד בבישול במבשלה.

שאלה5:
האם אפשר לבשל בירה איכותית עם רכז מאלט? הלא שימוש בדגנים מלאים יותר טוב?
תשובה5:
בשלני בירה ביתית מעקמים אפם על שימוש בתמצית רכז מאלט. זה משתי סיבות.
1) זה לא היה טוב בעבר
2) זה מזדקן במהלך האחסון.
התמצית הנוזלית מזדקנת במהלך האחסון. למרות זאת, הצלחנו להתגבר על זה על ידי אחסון התמצית בטמפרטורה קרה ומבוקרת לאחר ייצור ועד משלוח. באופן זה הרכז היה בטמפרטורת חדר כמה ימים. אם תמצית רכז שנשמרה בחום במשך חודשים זוכה בתחרויות בישול בירה ביתית הרי שתמצית שנשמרה קרה כל הזמן תעשה גם עבודה טובה. אין שום דבר רע עם תמצית טרייה כמרכיב לבישול בירה ביתית, וזה על פי תוצאות בדיקה עיוורת בתחרויות אלה. תמצית יכולה לעמוד באחסון כמה חודשים בטמפרטורת חדר אופטימלית גם ללא ירידה באיכות .
תמצית רכז נוזלי מאלט שלנו בקירור היא בשילוב עם תמצית שלנו יבש מאלט ( שאינו מזדקן בכלל ויכול להישמר בטמפרטורת חדר) כדי לייצר את הבירות שינצחו את מותגים מפורסמים בכל זמן בטעימות העיוורת. אז זה לא נכון לומר שאתה לא יכול לעשות בירה מצויינת מתמצית רכז מאלט, אתה רק צריך לדעת מה אתה עושה.
למבשל דגנים יש יתרונות משלה, אבל זה לוקח הרבה יותר זמן. אז אנחנו מנסים להציע דרך נוחה לאדם הממוצע לעשות בירה מצוינת ותמצית טובה לשימוש. עם זאת יש לנו מתכונים לרכז דגנים מיוחדים וכשות גולמי להוסיף יחד עם ערכות הבסיסיות שלנו כדי להוסיף טעמים נוספים. ועדיין זה אורך כמות קטנה של זמן בהשוואה למתבשל "כל התבואה" (דגנים). זה אכן מה שסנטיאגו עשה כדי לזכות במדליית הזהב בקטגורית פילזנר .
מבשלות "כל התבואה" דגנים מוזמנות לעשות עיסה בעצמם ולהוסיף למכונה הזאת כאשר המבשלה הזו היא מתמקדת בעיקר בתסיסה ושיפור בשיטות הבישול הבייתי הנוכחיים, בעיקר בביטול השלב בתהליך משני – הגזת הבירה ובקרת טמפרטורת רעועה.

שאלה6:
האם אנחנו יכולים להשתמש בחומרי גלם של יצרנים אחרים?
תשובה6:
בהחלט כן. אתה יכול להשתמש בערכות של כל ייצרן. רק להיות מודע לכמה נקודות. הבעיה העיקרית עם תמצית הרכז היא ההזדקנות שלה, ואנחנו היחידים המאחסנים אותה בקירור ב-4'C לפני שליחתו אליך, כך שתקבל תוצאה טובה יותר עם שלנו רוב הזמן. כמו כן, אנו משתמשים בשמרים שיתאימו למערכת שלנו גם כשהם תססו הם ימהרו ולהתיישב למטה ולאחר מכן יגיבו טוב יותר עם נוזל הסינון שלנו כך יהפכו את הבירה צלולה ביום ה-7 ( Ales ) או ביום ה- 9 ( בירות / פילזנר ) . אז אתה רק צריך לראות אם השמרים מתנקים היטב, אבל מהניסיון שלנו הרוב אכן עובדים טוב. יש לנו לקוחות רבים בעלי המבשלה של וויליאמס-וורן המשתמשים במרכיבים של יצרנים אחרים וזה מוסיף להם לכיף שביצירתיות. נקודה נוספת שכדאי לשים לב תהיה יותר מדי סוכר. שמרים שונאים סוכר עודף ובשלני בירה ביתית רבים עושים את הטעות של הוספה יותר מדי. אם אתה רוצה להוזיל את זה קצת , ועדיין להשתמש בחומרים שלנו , אנו מציעים החלפת 500g של רכז לתת יבש (DME) שלנו עם 500g סוכר גלוקוז - לא סטנדרטי סוכר לבן ( סוכרוז) . ובהחלט אתה יכול לנסות את המגוון רחב של מרכיבים הקיימים בחוץ ולגוון את כל זה. פשוט להשתמש בתמצית טריות ככל האפשר. ולנסות לעשות בדיקות עיוורת משלך וטעימות עם חברים כדי לראות את התוצאות. ככה אנחנו שיכללנו את החומרים שלנו כדי לנצח את הבירות מסחריות בטעימות עיוורות ולזכות במדליית הזהב בסינגפור.

שאלה7:
אילו משקאות אלכוהולים נוספים אפשר לעשות עם המבשלה?
תשובה7:
פרט לבירות אפשר גם לייצר סיידר תפוחי עץ מוגז ואלכוהולי, בירת ג'ינג'ר, מייד (Mead), ויין מוגז. השקנו את הסיידר האלכוהולי המוגז שלנו בשנת 2012.

שאלה8:
אילו משקאות שאינם אלכוהולים ניתן לייצר עם המבשלה?
תשובה8:
אפשר לעשות סודה קרה בתוך המבשלה. יש להוסיף מים ולסגור את המכל, לצנן את המים ולפתוח את ברז הגישה של מכל של גז ה-CO2 המחובר בתוך המבשלה.
לזה עוד אפשר להוסיף תמציות מתוקות בכדי לייצר גזוז בטעמים.